TR I EN

KKTC Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavı

KKTC vatandaşları ile lise eğitimini 4 yıl boyunca kesintisiz olarak Kuzey Kıbrıs’taki liselerde tamamlamış T.C. vatandaşı adaylar için tahsis edilen 405 burs kontenjanı için adayların belirlenmesidir.

Sınav, 22 Mayıs  2021 Cumartesi günü saat 10:30’da Girne Üniversitesi Kampüsü’nde tek oturumda yapılacaktır. Adayların sınav salonlarına yerleştirilmesine saat 10:00’da başlanacaktır. Online kayıt işlemleri için WhatsApp numaraları  0548 8411217 ve 05488299941′ dir.

Sınav salonlarına yerleştirme, aday numarasına göre yapılacaktır. Bu nedenle adayların, sınav binasına asılacak listelerden, sınava girecekleri salon numaralarını önceden saptayıp doğru salonda sınava girmeleri gerekir.

Girne Üniversitesi kampüsüne ücretsiz servisler kalkacaktır. 22 Mayıs 2021 tarihinde verilecek servis saatleri aşağıda belirtilmiştir;

• Güzelyurt Terminal 08:30
  • Mağusa Terminal 08:30
  • Lefkoşa Terminal 09:00
  • Alsancak Belediyesi 09:00
  • Girne Barış Parkı 09:30

Online Kayıt
Girne Üniversitesi 2021 Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavı başvuruları online olarak http://kktcsinav.kyrenia.edu.tr web adresinden yapılabilir.

Online kayıt işlemleri için adaylar 0548 8411217 ve 05488299941 numaralı WhatsApp hatlarıyla da iletişime geçebilirler.

Online başvurular 21 Mayıs 2021 saat 24.00 ‘a kadar kabul edilecektir.

Elden Başvuru
Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavı’na tanıtım günlerinde veya rehber öğretmenlere verilecek formlar doldurarak başvuru yapılabilir. Elden yapılacak başvurular 20 Mayıs 2021 saat 16.00’ya kadar kabul edilecektir.

Başvuru Formu

• Sınav başvuru formu
  • 1 Adet vesikalık fotoğraf
  • Kimlik kartının aslı ve önlü arkalı fotokopisi

Sınav kaydı yapanlara ‘Girne Üniversitesi 2021 Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınav Giriş Belgesi’  http://kktcsinav.kyrenia.edu.tr web sayfası üzerinden verilecektir.

Başvuru Formu

• Kimliğinizi kanıtlayan pasaport, kimlik kartı, sürüş ehliyeti gibi benzeri resmi bir belge.
  • Girne Üniversitesi 2021 Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavı giriş belgesi (İnternetten alınmış çıktı)
  • Kurşun kalem, tükenmez kalem ve silgi.

Sınav üç bölümden oluşacaktır:

1. Bölüm

• Ortak derslerle ilgili Türkçe Testi
  • Sosyal Bilimler-1 Testi
  • Matematik – 1 Testi
  • Fen Bilimleri – 1 Testi

Bu bölüm tüm adaylar tarafından cevaplanacaktır.

2. Bölüm

• Alan dersleri ile ilgili Edebiyat – Sosyal Bilimler Testi
  • Sosyal Bilimler – 2 Testi
  • Matematik -2 Testi
  • Fen Bilimleri – 2 Testi

3. Bölüm

• Yabancı Dil (İngilizce) Testi.

İngilizce dışında her test 20 sorudan oluşur. İngilizce testi 40 sorudan oluşur. Sınava giren adaylara soru kitapçığı ile cevap kağıdı birlikte verilir. Sınava başlarken, salon görevlilerince verilecek usule göre işlem yapılması istenir.

Sınav süresi 3 saattir.

Puan değerlendirilmesi Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlıklı ve Yabancı Dil olmak üzere 4 türde yapılır.

Sözel Puan Hesaplaması: Edebiyat – Sosyal Bilimler Testi ile Sosyal Bilimler – 2 Testi’nden alınan puanlar iki ile çarpıldıktan sonra Birinci Bölüm’den alınan puanla toplanır. Sonuç Sözel puanı verir.

Sayısal Puan Hesaplaması: Matematik – 2 Testi ile Fen Bilimleri – 2 Testi’nden alınan puanlar iki ile çarpıldıktan sonra Birinci Bölüm’den alınan puanla toplanır. Sonuç Sayısal puanı verir.

Eşit Ağırlıklı Puan Hesaplanması: Matematik – 2 Testi ile Edebiyat – Sosyal Bilimler Testi’nden alınan puanlar iki ile çarpıldıktan sonra Birinci Bölüm’den alınan puanla toplanır. Sonuç Eşit Ağırlıklı puanı verir.

Dil Puanı Hesaplanması: Dil (İngilizce) Testi’nden alınan puan iki ile çarpıldıktan sonra Birinci Bölüm’den alınan puan ile toplanır. Sonuç Dil puanını verir.

• Cevap kağıtlarının değerlendirilmesi optik okuyucu ile yapılır.
  • Her doğru cevabın puan değeri 1’dir.
  • Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez.
  • Yerleştirme adayın tercih ettiği bölümün gerektirdiği puan türünde, en yüksek puana sahip adaylardan başlanarak ve birinci tercihleri esas alınarak yapılır.
  • Tahsis edilen genel kontenjanların dolması halinde, adayların ikinci tercihleri dikkate alınarak yerleştirme yapılır.
  • Adaylar, yerleştirildikleri programı değiştirmek isterlerse, değiştirmek istedikleri programda kontenjan olması halinde gerekli işlem yapılır. Ancak elde edilen burs hakkını yitirirler.
  • Tabloda kontanjanlardan Meslek Lisesi çıkışlı adaylar da tercih yapmaları halinde yararlanabilirler.
  • Kolejlerden mezun olacak öğrenciler, Girne Üniversitesi’nin tüm bölümlerine belirlenen kontenjanlar çerçevesinde GCE, A Level, GCSE AS Level, IGCSE – GCSE O’ Level, SAT, ACT sınav sonuç belgeleri ve Girne Üniversitesi Burs Sınavı sonuç belgesi ile kayıt hakkı elde edebilirler.

Burs kontenjanlarına yerleştirme işlemi kayıt hakkı elde edilen programın puan türünde en yüksek puanı alan öğrencilerden başlanarak yapılır.

Üniversiteye kesin kayıt hakkı elde edenlerin; ön kayıtlarını en geç 28 Mayıs 2021 ve kesin kayıtların 2 Temmuz 2021 tarihine kadar yaptırmaları gerekir. Belirtilen tarihe kadar kesin kayıt yaptırmayanlar burs hakkını kaybederler.

Üniversiteye kesin kayıt hakkı elde eden adaylarımız; 0548 8411217 ve 05488299941 numaralı WhatsApp hatlarıyla iletişime geçerek ön kayıt ve kesin kayıt tarihleri hakkında detaylı bilgi edinebilirler.

Biz sizi arayalım
[contact-form-7 404 "Bulunamadı"]